Saltar apartados

Noticies

Proyecto Life Empore web
wrm_2019
rbm_2019

 

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

12/11/2018
PREMI DEL CES-CV PER A la TESI DOCTORAL DE DOMINGO ZARZO

El Tribunal qualificador dels Premis del CES-CV per a Tesis Doctorals, en la seua reunió del passat 4 d'octubre de 2018, va decidir atorgar un premi a la tesi de D. Domingo Zarzo Martínez per la seua obra Problemàtica i solucions per a la gestió i tractament de les salmorres procedents de desaladoras, que va ser defensada en el IUACA en 2017.

Enllaç a la notícia

31/10/2018
SIGNATURA DE LA CÀTEDRA DE L'AIGUA

La Diputació i la Universitat d'Alacant creen la càtedra de l'aigua, una iniciativa amb la qual es pretén promoure la recerca i la formació entorn d'aquesta matèria, així com la promoció d'una gestió sostenible.

Imatges

Notícia en Información

Notícia en ABC

30/10/2018
JORNADA CÀTEDRA DE L'AIGUA: INNOVACIÓ EN EL CICLE URBÀ DE L'AIGUA

Tindrà lloc dilluns que ve 5 de novembre, entre les 9:30 h i les 12:00 h, en l'aula de postgrau del IUACA (planta baixa). Participaran com a ponents Miguel Ángel Pardo (UA), Jorge Ballesta (Dinapsis) i David Santacreu (AMAEM).

Més informació i inscripcions

15/10/2018
JORNADES INTERNACIONALS ECONOMIA COL·LABORATIVA

Tindran lloc els dies 25 i 26 d'octubre, de 9.00 a 14.00 h, en l'Edifici Germà Bernàcer de la Universitat d'Alacant i pretenen informar als assistents sobre els nous models de negoci relacionats amb la mobilitat i l'allotjament turístics, mitjançant un enfocament eminent pràctic, de la mà de professionals especialitzats. La temàtica principal serà l'encaix jurídic, fiscal i laboral de les noves plataformes de transport i allotjament turístic, així com els seus principals impactes i propostes futures.

Es requereix inscripció gratuïta

Més informació

25/09/2018
CURS PETJADA HÍDRICA I CERTIFICACIÓ

El curs està dissenyat per a conèixer els conceptes de petjada hídrica, com a segell de qualitat ambiental empresarial, així com les seues metodologies de càlcul i la seua importància en el món de la certificació. Tindrà lloc el pròxim 29 d'octubre en el IUACA.

S'aplicarà un 40% de descompte als estudiants que tinguen vinculació amb la Universitat d'Alacant. El codi perquè s'aplique el descompte és: UA-IUACA-AQUAFIDES*

Enllaç a la informació del curs

* Perquè finalment s'aplique el descompte del 40% sobre l'import del curs, serà necessari acreditar vinculació amb la Universitat d'Alacant.

22/09/2018
XII SEMINARI INTERNACIONAL DE GOVERNANÇA I SOSTENIBILITAT

El pròxim seminari internacional de governança i sostenibilitat tindrà lloc en la Seu de la Universitat d'Alacant en la ciutat d'Alacant (Av. Dr. Ramón y Cajal, 4) els dies:

- 25 d'octubre (Sala Rafael Altamira 9:00-17:00 h i Sala Institucional 15:00-17:00 h)

- 26 d'octubre (Sala Miguel Hernández 9:00-16:30 h i Sala Institucional 15:00-16:30 h)

Enllaç al programa

11/09/2018
Seminaris de doctorat 2018 UNIVALI

Els seminaris de doctorat tindran lloc en l'aula postgrau del IUACA (planta baixa), excepte el dia 29 d'octubre, que seran en la sala de conferències (primera planta).

Enllaç al programa

04/09/2018
13º SEMINARI INTERNACIONAL DE GOVERNANÇA Y SOSTENIBILITAT

L' IUACA participa en el 13º Seminari Internacional sobre Governança i Sostenibilitat que tindrà lloc en octubre en el Campus d'Itajaí de la UNIVALI (Brasil), amb el cicle de conferències a les quals Joaquín Melgarejo participará i que versaràn sobre "Economia Circular i Dret Mediambiental"

Enllaç al programa

Galeria d'imatges

04/10/2018
SEMINARI SOBRE TERRITORIS RURALS INTEL·LIGENTS
Seminari on s'analitzaran les implicacions del model Smart en l'espai rural i la seua incidència en les activitats econòmiques i en els serveis públics a partir de les línies estratègiques establides per l'Administració de l'Estat. Tindrà lloc el 19 d'octubre en el Salon de Graus Rector Ramón Martín Mateo de la Facultat de Dret.

Més informació

Inscripcions

Cartell

28/09/2018
III SYMPOSIUM INTERNACIONAL DEL SECTOR AGROALIMENTARI DE LA VEGA BAIXA

Ja és possible inscriure's en l'III Symposium Internacional del Sector Agroalimentari de la Vega Baixa, que tindrà lloc els 22 i 23 de novembre en l'Auditori de la Llotja a Oriola.

Enllaç a la web del SYA 2018

10/07/2018
SPECIAL ISSUE ON URBAN WATER CHALLENGES

S'accepten articles per a publicar en accés obert un monogràfic sobre els problemes existents en el cicle urbà de l'aigua en la revista AIMS Environmental Science. Es tracta d'una publicació indexada en Web of Science com a emergent.

Més informació i enviament

30/05/2018
CONGRÉS RIVER BASIN MANAGEMENT 2019

Wessex Institute i Universitat d'Alacant organitzen en X Congrés Internacional sobre "River Basin Management" entre els dies 8 i 10 de maig de 2019 a Alacant. Els articles presentats en els congressos WIT es publiquen en accés obert i s'inclouen en CrossRef, sent remesos a més a diversos serveis d'indexació tals com a Web of Science, Google Scholar i Scopus.

Call for papers

Más infornación

30/05/2018
CONGRÉS WATER RESOURCES MANAGEMENT 2019

Wessex Institute i Universitat d'Alacant organitzen el X Congrés Internacional sobre "Water Resources Management" entre els dies 7 i 9 de maig de 2019 a Alacant. Els articles presentats en els congressos WIT es publiquen en accés obert i s'inclouen en CrossRef, sent remesos a més a diversos serveis d'indexació com son: Web of Science, Google Scholar i Scopus.

Call for papers

Més informació

05/10/2018
CONFERÈNCIA SOBRE LA RECERCA CIENTÍFICA A CUBA

Tindrà lloc el dilluns 8 d'octubre de 12:00 a 13:00 h, a càrrec de Gustavo Cobreiro Suárez, Rector de la Universitat de l'Havana, en l'aula de postgrau IUACA.

Més informació

02/10/2018
COMISSIÓ PROVINCIAL DE L'AIGUA

Coincidint amb el començament de l'any hidrològic s'està realitzant la Comissió Provincial de l'Aigua, en la qual, entre altres temes, es parlarà de l'anàlisi de la situació hídrica en la nostra província.

Enllaç a la notícia en twitter

Enllaç a la notícia: interconectar las desaladoras sumaría 200 hm3 al trasvase, pero a un precio 8 veces mayor

01/10/2018
VIII JORNADES CIENTÍFIQUES EN CIÈNCIES DE LA TERRA

Versaran sobre aigües subterrànies i tindran lloc en el Saló de Graus Ramón Martín Mateo de la Facultat de Dret durant els dies 3 i 4 octubre de 16:00 h a 18:00 h.

Enllaç al programa

28/09/2018
COMITÈ ESTRATÈGIC D'INNOVACIÓ ESPECIALITZAT EN ECONOMIA CIRCULAR

El Comité Estratègic d’Innovació Especialitzat (CEIE) en Economia Circular ha mantingut l’última de les reunions preparatòries prèvia a l’elaboració del document de conclusions. Aquest equip de treball, coordinat pel director d’Aidimme, Mariano Pérez, i en el qual participa Joaquín Melgarejo, concretarà les innovacions el desenvolupament de les quals es proposarà a les empreses de la Comunitat.

Enlace a la notícia twitter

Enllaç a la notícia iambiente

18/09/2018
JORNADA: L'AIGUA COM A BASE DE L'ECONOMIA CIRCULAR

La jornada tindrà lloc en Dinapsis (Benidorm) el dilluns 24 de setembre de 10:30 a 13:00 h.

Inscripció: dinapsis@suez.com

Enllaç al programa

Galeria d'imatges

21/08/2018
LLIBRE D'ACTES: URBAN GROWTH AND THE CIRCULAR ECONOMY

Presentat en el I Congrés Internacional sobre Creixement Urbà i Economia Circular (Urban Growth and the Circular Economy), que va ser celebrat a Alacant, aquest llibre inclou els articles allí presentats, que versen sobre el continu i ràpid creixement de les ciutats i les regions, així com sobre la necessitat de trobar solucions que permeten el seu desenvolupament sostenible.

Més informació

 

Enlace de descarga del libro de actas

Enlace de descarga del journal

26/08/2018
NOU ARTICLE: LA MANCOMUNITAT DELS CANALS DEL TAIBILLA COM A EXEMPLE DE BONA GOBERNANZA DE L'AIGUA

Ja està publicat l'article "Gestió de la distribució d'aigua en el sud-est espanyol: un sistema garantit en un context de recursos escassos". La recerca versa sobre l'entitat "Mancomunitat dels Canals del Taibilla" com a exemple de bona gobernanza de l'aigua.

Enlaç

Enllaç a la notícia en iAgua

03/08/2018
EL IUACA FORMA PART DEL COMITÈ ESTRATÈGIC ESPECIALITZAT EN ECONOMIA CIRCULAR DE L'AGÈNCIA VALENCIANA DE LA INNOVACIÓ

En la reunió d'aquest comitè, Joaquín Melgarejo ha insistit en la importància de millorar els processos de recuperació de materials i components, especialment per a la utilització d'aigües regenerades, encara que es tracta d'una necessitat extensible a qualsevol altre sector.

Enlace a la noticia en GVA

Enlace a la noticia en Retema

31/07/2018
LA REUTILITZACIÓ DE L'AIGUA EN EL MARC DE L'ECONOMIA CIRCULAR

Publicada la noticia de Joaquín Melgarejo referida al número 19 de iAgua Magazine: "en el sector del agua, el concepto de economía circular se concreta en asemejar el ciclo técnico de su utilización a su ciclo hidrológico natural"

Enlace a la noticia completa en iAgua

14/06/2018
PROJECTE LIFE-EMPORE

El projecte LIFE-EMPORE pretén demostrar una tecnologia innovadora, eficient i altament reproduïble per a l'eliminació de contaminants emergents de les aigües residuals Europees. Per açò, s'ha dissenyat i construït una planta pilot, integrada en la línia d'aigua de l'Estació Depuradora d'aigües Residuals (EDAR) de Benidorm.

Acces a la notícia en aguasresiduales.info.

Acceso a la noticia en iagua.es.

Tríptico del proyecto en castellano.   Tríptico del proyecto en inglés.

28/06/2018
JORNADA DE RECERCA REALITAT URBANA

El pròxim 29 de juny a les 10:00 h es celebra en l'aula EP/S-03D de l'Escola Politècnica Superior IV la Jornada de Recerca Realitat Urbana.

Programació de la jornada

14/06/2018
MCT PREMIADA EN LA GALA IMPULSE 2018

Ayer, 13 de junio de 2018 se premió a la Mancomunidad de los Canales del Taibilla durante la gala de los Premios Impulso 2018 como empresa más colaboradora en I+D con la UA por medio de los grupos de Investigación del Departamento de Ciencias del Mar y Biología Aplicada y el Instituto del Agua y Ciencias Ambientales. El reconocimiento ha sido recogido por su presidente Adolfo Gallardo.

Galería de imágenes

08/06/2018
PRESA DE POSSESSIÓ DE JOAQUÍN MELGAREJO COM A DIRECTOR DEL IUACA

Galeria d'imatges de l'acte de presa de possessió de Joaquín Melgarejo com a director del IUACA.

Institut Universitari de l'Aigua i les Ciències Ambientals


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: http://twitter.com/UAiuaca

Facebook: http://www.facebook.com/iuaca/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464