Saltar apartados

Noticies

NOTÍCIES I ESDEVENIMENTS

14/11/2017
NOVES CONFERÈNCIES EN CAMPUSHABITAT5O

Dues noves conferències en CampusHabitat5O en l'aula de conferències del IUACA, "Ús d'aigües de segona qualitat en el cicle urbà de l'aigua" i "Conservació i rehabilitació del canal d'Albear patrimoni hidràulic" impartides pels professors Orestes Arsenio González Díaz i Eduardo Manuel Molina Rojas.

13/11/2017
II SYMPOSIUM INTERNACIONAL DEL SECTOR AGROALIMENTARI

Els pròxims dies 23 i 24 de novembre de 2017 tindrà lloc en l'auditori de la Llotja d'Oriola, l'II Symposium Internacional del sector agroalimentari de la Vega Baixa.

Informació del Congrés

Inscripcions

Notícia de premsa

20/12/2017
CONFERENCIA COMPLEXITAT URBANA EN LES NOVES REALITATS TERRITORIALS

El dia 8 de novembre té lloc una conferència titulada "Complexitat Urbana en la noves realitats territorials", el lloc de celebració serà en l'EPS IV i serà presentat i coordinat per Pablo Martí Ciriquian.

25/10/2017
CONFERÈNCIA SOBRE RISCOS CLIMÀTICS A ESTATS UNITS D'AMÈRICA

El pròxim dia 5 de desembre de 2017 se celebrarà la conferencia %u201CRiscos climàtics a Estats Units d'Amèrica%u201D, presentada per Carolina Nieto Ferreira, de la Universitat de Carolina de l'Est.

A les 16:00 hores, en l'aula IU/1002 de l'Edifici Instituts Universitaris (Universitat d'Alacant). L'entrada és lliure. S'expedirà certificat d'assistència per 5 hores.

Es requereix inscripció prèvia

25/10/2017
ANÀLISI DE LA GESTIÓ D'AIGÜES URBANES A TEGUCIGALPA

S'ha publicat en la revista digital "Notícies de la Ciència i la Tecnologia" una notícia sobre la gestió de les aigües residuals en la ciutat de Tegucigalpa. En aquesta notícia s'entrevista a Raúl Ernesto López Peralta, investigador i autor de la tesi doctoral "Repercussions socioeconòmiques de la gestió integral d'aigües urbanes: cas de la ciutat de Tegucigalpa, Hondures", que va defensar la seua tesi en l'Institut de l'Aigua i les Ciències Ambientals el passat 27 de setembre de 2017.

Més informació

03/10/2017
ENTREVISTA Al DIRECTOR DEL IUACA EN "L'ECONOMISTA"

S'ha publicat en la revista digital "L'Economista" corresponent al mes d'octubre, una entrevista al Director de l'Institut de l'Aigua i les Ciències Ambientals, Joaquin Melgarejo, en la qual es tracta el tema de la reutilització de l'aigua en el marc de l'economia circular.

03/10/2017
MEMÒRIA DE CAMPUS HABITAT 5O DE L'ANY 2017

Es publica la memòria de Campus Habitat 5O durant l'any 2017, en la qual es van celebrar Seminaris, Conferències i Congressos, nacionals i internacionals.

28/09/2017
CICLE DE CONFERÈNCIES A ORIOLA SOBRE L'HORTA DEL BAIX SEGURA

Entre els pròxims dies 17 d'octubre al 14 de novembre se celebrarà un cicle de conferències sobre "L'horta del Baix Segura, rebost i patrimoni d'europa", el lloc del qual de celebració serà el Saló d'Actes del Jutjat Privatiu d'Aigües d'Oriola.

13/06/2017
URBAN GROWTH 2018

El IUACA en col·laboració amb el WIT, organitzaran entre els dies 18-20 de maig de 2018 el "I Congrés Internacional sobre creixement urbà i economia circular".

 Més informació

Pàgina Web

03/05/2017
II EDICIÓ MÀSTER EN DRET D'AIGÜES

L'IUACA col·labora en la segona edició del màster en Dret d'Aigües que organitza la Universitat de Granada. Aquest prestigiós màster, l'únic de les seues característiques a Espanya, s'iniciarà en setembre de 2017 sota la direcció del professor Dr. Estanislao Arana García. Professors de l'IUACA participaran en la docència d'aquest màster, que es realitza en format presencial o virtual, a elecció de l'estudiant.

<a

07/09/2017
VISITA DE L'EMPRESA "SYDVATTEN AB" A les INSTAL·LACIONS DEL IUACA I LA UA

El 24 d'agost rebem en l'Institut de l'Aigua la visita de representants polítics, directius i tècnics de l'empresa pública "Sydvatten AB, South Sweden Water Supply " (Suècia), a causa del seu interès en els nostres projectes de recerca en gestió i gobernanza de l'aigua. Els professors Melgarejo, Prats i Molina van inaugurar l'esdeveniment, i es va realitzar una visita al laboratori del IUACA, així com a la desaladora de la Universitat. Maria Angeles Bernal va presentar els projectes científics líders del IUACA, entre els quals cal destacar el projecte LIFE EMPORE (LIFE15 ENV/ÉS/000598), i Domingo Zarzo, president d'AEDYR, va contribuir amb una presentació sobre les possibilitats i reptes de la dessalació i regeneració d'aigües residuals, així com amb una explicació de les característiques de la desaladora del Campus. Sydvatten és una companyia pública que gestiona l'aigua en diversos municipis del sud de Suècia, que concentren una població aproximada d'un milió d'habitants. A causa dels possibles efectes del canvi climàtic, els directius i representants d'aquesta companyia han estat realitzant visites a desaladoras de Múrcia i Alacant, a l'Ajuntament de la nostra ciutat, i a la Universitat d'Alacant. Existeix un interès creixent a Suècia a aprofundir en les formes d'afrontar l'escassetat d'aigua, davant un possible canvi en els patrons de precipitació, sent el sud-est d'Espanya un model de gestió que resulta del seu interès.

26/07/2017
PRESENTACIÓ LLIURE "LA MANCOMUNITAT DELS CANALS DEL TAIBILLA EN LA PROVÍNCIA D'ALACANT"

El passat 25 de juliol de 2017 va tenir lloc en el Palau Provincial de la Diputació d'Alacant la presentació del llibre "La Mancomunitat dels Canals del Taibilla en la província d'Alacant" escrit per Joaquin Melgarejo i Andrés Molina.

Diari Información

 Diari El Mundo

20/07/2017
PREINSCRIPCIÓ MÀSTER AIGUA CURSE 2017-2018

Obert el termini de preinscripció al Màster Universitari en Gestió Sostenible i Tecnologies de l'Aigua - Curse 2017-18. La preinscripció es pot realitzar a través del següent enllaç:

Formulari Preinscripció

21/06/2017
SEMINARIS SOBRE LA GESTIÓ INTEGRAL DE L'AIGUA I EL CICLE DE L'AIGUA

El pròxim dia 21 de juny de 2017 entre les 10:00 i les 14:00 hores tindrà lloc en la Sala de Conferències del IUACA els Seminaris "Mètodes quantitatius per a l'anàlisi de la gestió integral de l'Aigua" i "Simulació del cicle urbà de l'aigua" impartit pel professor Carlos Andrés Peña Guzman de la Universitat de colombia.

Més informació

09/06/2017
SEMINARIS DEL PROGRAMA DE DOCTORAT AIGUA I DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE

El pròxim dia 15 de juny de 2017 se celebrarà en la sala de reunions de l'IUACA en col·laboració amb UNIVALI, els seminaris següents:

1.- Orientacions sobre el programa de doctorat aigua i desenvolupament sostenible IUACA-UNIVALI (16:00-17:00 hores).

2.- La directiva marc de l'aigua i la seua importància en la regulació dels recursos hídrics en europa i españa. (17:00-18:00)

Es prega als alumnes de doctorat confirmar assistència enviant un correu a claudio.sanchez@ua.es

09/06/2017
IV EDICIÓ DE LES JORNADES HISPÀ-BRASILERES

El pròxim dia 14 de Juny de 2017 se celebrarà les "IV Jornades Hispà-Brasileres. Aigua Sostenibilitat i Territori" en la sala de Judicis de la Facultat de Dret. Per a assistir és necessari enviar un email indicant nom i cognoms a: claudio.sanchez@ua.es

06/06/2017
TAULA REDONA SOBRE "REFORMA DEL LLICENCIAMENT AMBIENTAL"

El pròxim 12 de Juny de 2017 tindrà lloc en l'Institut de l'Aigua i les Ciències Ambientals una taula redona sobre "Reforma del Llicenciament Ambiental", amb la participació de membres de l'IAB ( Instituts dels Advocats Brasilers) i membres del IUACA.

 Més informació

01/06/2017
JORNADES "AIGUA TURISME I SOSTENIBILITAT A BENIDORM I LA COSTABLANCA"

L'IUACA, juntament amb la Càtedra d'Estudis Turístics Pedro Zaragoza Orts, organitzen una jornada sobre "Aigua, Turisme i Sostenibilitat a Benidorm i la Costablanca", que tindrà lloc el pròxim dia 6 de juny en horari de 9:00 a 14:00 hores en l'Edifici Municipal Torrejó.

 

Cartell de les Jornades

Programa de les Jornades

18/05/2017
DIA MUNDIAL DEL MEDI AMBIENT

Amb motiu del dia mundial del medi ambient, se celebrára el dia 5 de juny de 2017 a les 20:00 hores en el Museu de l'Aigua d'Alacant (Pous Garrigós) un recital de poesia denominat "Versos d'Aigua".

04/05/2017
JORNADES: LA GASTRONOMIA COM A REFERENT EMPRESARIAL I ATRACTIU TURÍSTIC

El dilluns 15 de maig tindrà lloc en el Saló d'Actes de l'Aulari II la Jornada "La gastronomia com a referent empresarial i atractiu turístic". Per a acudir, cal inscriure's, de manera gratuïta, en l'enllaç: https://goo.gl/forms/ecv9r23knsors1oq2

09/05/2017
INCORPORACIÓ DE L'IUACA A la XARXA "SUSTAINABLE DEVELOPEMENT SOLUTIONS NETWORK"
El Comitè Executiu de la Xarxa de Solucions per al Desenvolupament Sostenible (SDSN) ha aprovat la incorporació de l'Insituto de l'Aigua i les Ciències Ambientals com a membre col·laborador per a treballar conjuntament per un desenvolupament sostenible.
05/05/2017
IV JORNADES AMBIENTALS D'AVALUACIÓ D'IMPACTE SOCIAL

La Universitat d'Alacant organitza entre els dies 15-19 de maig de 2017 les "IV Jornades Ambientals d'Avaluació de l'Impacte Social", estan dirigides a experts, investigadors i estudiants interessats a conèixer les aplicacions de les metodologies d'avaluació d'impacte social en el camp del turisme i en la gestió social de grans actuacions sobre el territori. Més informació:

21/02/2017
CURS SOBRE EINES PER A la GESTIÓ TERRITORIAL SOSTENIBLE DE L'AIGUA

L'IUACA presenta el Curs "Eines per a la gestió territorial sostenible de l'aigua". El contingut del curs està dividit en 10 mòduls, en els quals es desenvolupa informació multidisciplinària sobre la gestió del territori, el medi ambient i l'aigua.

Més informació i inscripcions

25/01/2017
Projecte AECID per a potabilitzar aigües de pedanies rurals a Cuba

L'Institut de l'Aigua i les Ciències Ambientals encapçala el projecte "Millora dels proveïments de l'aigua en pedanies rurals de Cuba" concedit a través del Vicerectorat de Relacions Internacionals i amb la col·laboració de les empreses espanyoles HIDROSAL i BOLET.

Més informació en la web Iagua.

17/01/2017
Entrevista al Director del IUACA sobre el Curs Especialista En Dessalinització i Reutilització de l'Aigua

El passat 17 de gener de 2017 es va entrevistar a Joaquin Melgarejo Moreno, Director de l'Institut de l'Aigua i les Ciències Ambientals amb motiu de laª 3 Edició del Curs: "Especialista en dessalinització i Reutilització de l'Aigua".

Web Tecnoagua

Blog de l'Aigua

Twitter

FuturEnviro

Interempresas.net

10/01/2017
ENTREVISTA A DANIEL PRATS RICO EN IAGUA

S'ha publicat en el portal IAGUA, una entrevista al Coordinador del Curs "Especialista en Dessalació i Reutilització de l'Aigua", Daniel Prats Rico. En aquesta entrevista es posa de manifest la importància de les tecnologies alternatives per a obtenir recursos d'aigua, així com personal qualificat en la matèria.Més informació

Institut Universitari de l'Aigua i les Ciències Ambientals


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: http://twitter.com/UAiuaca

Facebook: http://www.facebook.com/iuaca/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel. 96 590 3400 - Fax 96 590 3464