Saltar apartados

ÁLVARO F. MOROTE SEGUIDO

Professor Ajudant Doctor. És llicenciat en Geografia (2010), Màster en Planificació i Gestió de Riscos Naturals (2011) i Doctor en Adreça i Planificació del Turisme (2015) per la Universitat d'Alacant. Ha sigut becari FPU del Ministeri d'Educació (2012-15) i contractat en projectes de recerca (2017-18) desenvolupant la seua activitat investigadora en la Universitat d'Alacant. En 2017 va ser beneficiari d'una Beca postdoctoral Juan de la Cierva-Formació del Ministeri d'Economia desenvolupant la seua activitat investigadora i docent en el Grup de Recerca Anàlisi Territorial (DAVANT) i Departament de Geografia de la Universitat de Santiago de Compostel·la. Des de setembre de 2018 és Professor Ajudant Doctor desenvolupant la seua activitat docent i investigadora en el Departament de Didàctica de les Ciències Experimentals i Socials de la Universitat de València.

La seua labor investigadora versa entorn de les temàtiques relacionades amb els recursos hídrics (en relació amb el procés d'urbanització, tipologies urbanes i noves naturaleses urbanes -jardins i piscines- amb el consum d'aigua), els riscos naturals (sequeres i inundacions) i didàctica de la Geografia en relació amb temes sobre climatologia, riscos naturals, paisatge, recursos naturals i les eixides de camp.

Algunes de les seues publicacions més recents són: Causes of Domestic Water Consumption Trends in the City of Alicante: Exploring the Links between the Housing Bubble, the Types of Housing and the Socio-Economic Factors (Water, 2016); Residential Tourism, Swimming Pools and Water Demand in the Western Mediterranean (Professional Geographer, 2017); Household smart metering in Spain: insights from the experience of remote meter reading in Alicante (Sustainability, 2017); Critical review of desalination in Spain: A resource for the future? (Geographical Research, 2017); Challenges and Proposals for Socio-Ecological Sustainability of the Tagus–Segura Aqueduct (Spain) under Climate Change (Sustainability, 2017); Unauthorized domestic water consumption in the city of Alicante (Spain): A consideration of its causes and urban distribution (2005-17) (Water, 2018); Perspectivas de funcionamiento del trasvase Tajo-Segura (España): efectos de las nuevas reglas de explotación e impulso de la desalinización como recurso sustitutivo (Boletín de la Asociación de Geógrafos Españoles, 2018).

Álvaro Fco. Morote Seguido

Institut Universitari de l'Aigua i les Ciències Ambientals


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: http://twitter.com/UAiuaca

Facebook: http://www.facebook.com/iuaca/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464