Saltar apartados

DANIEL PRATS RICO

Doctor en Química Industrial per la Universitat Complutense de Madrid en 1981, rebent el Premi Extraordinari de Doctorat. És Catedràtic d'Enginyeria Química en la Universitat d'Alacant des de 1992. És Doctor Honoris causa per la Universitat Tecnològica de l'Havana.

Les seues línies de recerca se centren en l'aigua, especialment en el tractament amb noves tecnologies basades en membranes. Ha dirigit 10 projectes de recerca nacionals i regionals finançats en convocatòries públiques competitives, i ha sigut Investigador responsable de més de 30 projectes de col·laboració amb empreses i finançament privat. 

Té reconeguts 6 sexennis de recerca per la Comissió Nacional Avaluadora de l'Activitat Investigadora d'Espanya.

Ha codirigit 13 tesis doctorals i ha publicat més d'un centenar d'articles científics i capítols de llibre., la majoria en les revistes internacionals més rellevants de l'àrea.

Com a docent ha impartit diverses assignatures de grau i postgrau en l'àrea d'Enginyeria Química i Medi ambient. Entre 1991 a 2016 va engegar i va dirigir el Master oficial en Gestió Sostenible i Tecnologies de l'Aigua de la Universitat d'Alacant. Coordina el Mestratge en Maneig Integral de l'Aigua que imparteix la Universitat Tecnològica de l'Havana, Cuba. També coordina el Doctorat en Aigua i Desenvolupament Sostenible de la Universitat d'Alacant.

Entre 1987 a 1998 va engegar i va dirigir els Serveis Tècnics de Recerca de la Universitat d'Alacant. Entre 1998 a 2013 va dirigir l'Institut de l'Aigua i de les Ciències Ambientals de la Universitat d'Alacant, que compta amb 41 doctores membres. Actualment és el Coordinador de Projectes i Desenvolupament del citat Institut. També ha creat, i coordina actualment, el grup de recerca interdisciplinària “Recursos Hídrics i Desenvolupament Sostenible” amb 20 membres investigadors.

Compta amb àmplia experiència en organització d'activitats de R+D+i, com a congressos, seminaris i altres activitats de caràcter científic i divulgatiu.

Pertany al Comité de direcció d'AEDyR (Associació Espanyola de Dessalació i Reutilització) des de la seua creació l'any 1998.

 

Daniel Prats Rico

 

Institut Universitari de l'Aigua i les Ciències Ambientals


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: http://twitter.com/UAiuaca

Facebook: http://www.facebook.com/iuaca/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464