Saltar apartados

SEGUNDO RÍOS RUIZ

És Doctor en Ciències Biològiques per la Universitat de Múrcia i Professor Titular de Botànica de la Universitat d'Alacant.

Entre els seus càrrecs exercits, ha sigut secretari de l'Institut Universitari CIBIO i des de fa 15 anys fins a l'actualitat és director de l'Estació Biològica-Jardí Botànic de Torretes.

Ha publicat 201 treballs científics nacionals i internacionals: 24 llibres; 93 articles, 82 capítols de llibre i 2 uns altres. Ha presentat més de 93 comunicacions a diversos congressos nacionals i internacionals. Ha dirigit 4 tesis doctorals i actualment dirigeix 1 més, en avançat estat d'execució i lectura. Ha participat en més de 29 Projectes de R+D+i de finançament públic i en 23 contractes d'especial rellevància amb empreses o administracions públiques. A més, ha realitzat estades en universitats i centres estrangers de recerca de Perú, Mèxic, Veneçuela, Argentina, Colòmbia, Cuba, el Marroc, França, Bulgària i Western Austràlia.

Les seues principals línies de recerca s'han centrat en: flora, vegetació i restauració de rius mediterranis; botànica de plantes conreades (fruiteres, hortalisses, varietats tradicionals); etnobotánica (plantes medicinals, pastures, verdures silvestres, etc.); o jardins botànics i conservació d'etnoflora.

Actualment participa com a investigador dins del Macroproyecto d'etnobotánica "Inventario nacional de los conocimientos tradicionales relativos a la biodiversidad" finançat pel MAPAMA (fases I i II) i és l'Investigador principal (IP) del projecte "Etnobiología de los humedales en los Parques Nacionales de Tablas de Daimiel y Cabañeros" financiado per l'Organisme Autònom de Parcs Nacionals del MAPAMA.

Segundo Ríos Ruiz


  

Institut Universitari de l'Aigua i les Ciències Ambientals


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: http://twitter.com/UAiuaca

Facebook: http://www.facebook.com/iuaca/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464