Saltar apartados

Daniel Prats Rico

danielpratsDaniel Prats Rico

Catedràtic d'Universitat.

Coordinador del Títol Oficial.

 

Doctor en Química Industrial per la Universitat Complutense de Madrid en 1981, rebent el Premi Extraordinari de Doctorat. Des de 1992 és Catedràtic d'Enginyeria Química en la Universitat d'Alacant.

Les seues línies de recerca se centren en l'aigua, especialment en el tractament amb noves tecnologies basades en membranes. Ha dirigit 9 projectes de recerca nacionals i regionals finançats en convocatòries públiques competitives, i ha sigut Investigador responsable de més de 30 projectes en col·laboració amb empreses i finançament privat. Té reconeguts 6 sexennis de recerca per la Comissió Nacional Avaluadora de l'Activitat Investigadora.

Ha codirigit 13 tesis doctorals, compta amb 1 patent, i ha publicat més d'un centenar d'articles científics, la majoria en les revistes internacionals més rellevants de l'àrea, i capítols de llibre.

Des de 1987 a 1998 va engegar i va dirigir els Serveis Tècnics de Recerca de la Universitat d'Alacant. Des de 1998 a 2013 va dirigir l'Institut de l'Aigua i de les Ciències Ambientals de la Universitat d'Alacant, que compta amb 41 doctores membres. Actualment és el Coordinador de Projectes i Desenvolupament del citat Institut. També ha creat, i coordina actualment, el grup de recerca interdisciplinària "Recursos Hídrics i Desenvolupament Sostenible%u201D amb 20 membres investigadors.

Com a docent ha impartit diverses assignatures de grau i postgrau en l'àrea d'Enginyeria Química i Medi ambient. Des de 1991 dirigeix el Master en Gestió Ambiental i Tecnologies de l'Aigua de la Universitat d'Alacant, del que s'han impartit 12 edicions com a títol propi i 5 com a títol oficial. Coordina el Mestratge en Maneig Integral de l'Aigua que imparteix l'Institut Superior Politècnic José Antonio Echeverría de l'Havana, Cuba. També coordina el Doctorat en Aigua i Desenvolupament Sostenible de la Universitat d'Alacant.

Compta amb àmplia experiència en organització d'activitats de R+D+i, com a congressos, seminaris i altres activitats de caràcter científic i divulgatiu.

És reviewer de les revistes: Separation and Purification Technology, Journal of Membrane Science, Water Science and Technology, Journal of Surfactants and Detergents, Civil Engineering and Environmental Systems

Pertany al Comité de direcció d'AEDyR (Associació Espanyola de Dessalació i Reutilització) des de la seua creació l'any 1998.

Institut Universitari de l'Aigua i les Ciències Ambientals


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: http://twitter.com/UAiuaca

Facebook: http://www.facebook.com/iuaca/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464