Saltar apartados

Juan José Rodríguez Jiménez

juanjoserodriguezJuan José Rodríguez Jiménez

Catedràtic d'Universitat. Departament d'Enginyeria Química.

Universitat Complutense de Madrid

Doctor en Química Industrial per la Universitat Complutense de Madrid, en l'actualitat és Catedràtic d'Enginyeria Química de la Universitat Autònoma de Madrid. Anteriorment ha sigut Professor Adjunt de Química Industrial i Projectes en la Universitat Complutense de Madrid, Professor Agregat de Química Industrial en la Universitat de Màlaga i Catedràtic d'Enginyeria Química en aquesta Universitat, en la qual ha exercit els càrrecs de Vicerector d'Ordenació Acadèmica i Professorat i Vicerector de Recerca. Ha realitzat estades de recerca, per espai de dos anys, en les Universitats de Vanderbilt (Tennessee) i Pennsylvania State.

Ha pertangut a diversos comitès científics de la Comissió Interministerial de Ciència i Tecnologia i de la Comunitat Europea i ha sigut Coordinador de les àrees de Tecnologia Química i Tecnologia del Medi ambient en l'Agència Nacional d'Avaluació i Prospectiva i Gestor dels Subprogrames de Processos i Productes Químics i Tecnologia del Medi ambient del Pla Nacional de R+D+I.

Ha dirigit 23 Tesis Doctorals i més de 30 projectes de recerca finançats per organismes i entitats regionals, nacionals i europees. La seua labor investigadora s'ha desenvolupat en els camps de l'Enginyeria Química i l'Enginyeria del Medi ambient. Ha publicat més de 200 articles en revistes científiques indexades en la base SCI. És coordinador i coautor dels llibres "Els residus perillosos: Caracterització, tractament i gestió%u201D (Síntesi,1999), "L'Enginyeria Ambiental: Entre el repte i l'oportunitat%u201D (Síntesi, 2002), "Cap a un ús sostenible dels recursos naturals%u201D (UNIA, 2008) i "Gestió sostenible dels residus perillosos%u201D (Síntesis, 2013)

Premi d'Enginyeria Química de la Reial Societat Espanyola de Química (2008)

Institut Universitari de l'Aigua i les Ciències Ambientals


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: http://twitter.com/UAiuaca

Facebook: http://www.facebook.com/iuaca/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464