Saltar apartados

Manuel Fariñas Iglesias

manuelfarinasManuel Fariñas Iglesias

Enginyer Industrial.

Director de Tecnologia i R+D+i d'Acciona Aigua.

És Enginyer Industrial per l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Industrials de Bilbao (any 1972). Va cursar els estudis de doctorat en la mateixa I.T.S. durant els anys 1975 - 1977.

Al desembre de 1972 va iniciar la seua carrera professional en SAE de Depuració d'Aigües Degrémont, sent responsable del departament d'aigües industrials.

En 1985, després d'abandonar Degrémont s'incorpora com a soci refundador de Projectes i Instal·lacions de Dessalació, S.A. (Pridesa) de la qual ha sigut Conseller, Vicepresident i Director Tècnic.

Des de Maig de 2006, després de la compra de Pridesa per part del Grup ACCIONA, pansa a ser el Director de Tecnologia i I + D + i d'Acciona Aigua, càrrec que segueix exercint en l'actualitat.

Ha escrit nombrosos articles sobre tractament d'aigües en general i sobre dessalinització en particular, sent autor d'un llibre sobre osmosi inversa i col·laborador d'altres dos en els capítols de dessalinització.

Ha compaginat la seua activitat laboral amb la docència, sent professor de la I.T.S. d'I.I. de Bilbao entre els anys 1973 i 1993. En l'actualitat imparteix un Master de Medi ambient en la Universitat de Deusto en el seu apartat d'aigua i membranes.

Ha dissenyat i dirigit un gran nombre de projectes de gran envergadura, en tots els camps del tractament d'aigües: plantes dessalinitzadores d'aigua de mar, plantes dessalinitzadores d'aigua salobre, plantes de tractament d'aigua potable, plantes de tractament d'aigües residuals urbanes i de reutilització de les mateixes així com plantes de proveïment i tractament de condensats de centrals tèrmiques i nuclears.

Institut Universitari de l'Aigua i les Ciències Ambientals


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Espanya)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Twitter: http://twitter.com/UAiuaca

Facebook: http://www.facebook.com/iuaca/

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464